6/8/12

FREGANT LA TRAGÈDIA


Un alt a les meves vacances blocaires per comentar-vos la notícia del que podria haver estat una tragèdia més de les que sovintegen aquest estiu, i que afortunadament ha estat un simple ensurt.

 Avui, a l'hora de la sobretaula, quan ens disposàvem a fer el cafè en el primer dia de veritable descans i vacances al nostre retir a la vall d'Alforja, s'ha declarat un incendi a una finca propera a la nostra casa, a tocar del camí que du a l'Aleixar, i que sembla que està actualment desocupada.

Gràcies a la rapidesa i la perícia dels efectius de bombers i agents forestal la cosa no ha passat de l'ensurt, com deia. De l'esglai inicial -el foc estava a pocs centenars de metres del nostre tros-, hem passat a l'admiració per l'evolució dels helicòpters de lluita contra el foc i dos hidroavions dels ABA, que han resultat decisius per controlar en poc temps un foc que, pel que hem pogut veure, a penes ha cremat uns quants metres quadrats de la pròpia finca, però que amenaçava amb estendre's empès pel vent, que per sort era molt lleu, a l'àmplia zona arbrada que va cap a l'Aleixar i les Borges del Camp. En direcció contrària dels densos boscos de la Mussara, que crec que no s'han vist amenaçats en cap moment.




Tinc pendent, per cert, d'explicar-vos una experiència que vaig tenir dissabte allà dalt, al poble abandonat de la Mussara, i que us narraré quan torni de les vacances blocaires.
A les quals em reintegro amb un sospir d'alleujament.


Moltes gràcies als efectius de la lluita contra els incendis, i en especial a l'helicòpter 61, que crec que té base a Cambrils, que ha fet una tasca immillorable. Us deixo algunes fotos que hem pres la meva filla Marta i jo.

5 comentaris:

  1. Quina sort! Després del que ha passat a l'Empordà...

    ResponElimina
  2. M'alegre per la solució a tan fotut esdeveniment que podia haver estat, tenim molta sort de poder comptar amb uns bons cossosaptes per aquests esdeveniments, ací al meu país no es vapoder tallar de la menara més ràpida, va ser una llàstima i es va cremar la superfície de l'illa d'Eivissa.
    M'alegre que tot haja resultat un ensurt.

    Una abraçada i espere que vingues prompte de les teues vacances i ens puguem llegir amb més temps.

    Vicent

    ResponElimina
  3. Uf! Respira, descansa, i gaudeix. Teniu sort.

    ResponElimina
  4. Sort que ha estat només un ensurt, per les teves vacances i per tot el que implica un incendi forestal.
    Torna a capbussar-te en la natura, i gaudeix de la pau i el repós de les vacances.

    ResponElimina
  5. per distreuren's un xic ja tenim al bogarde a ple rendiment preparant el retorn, t'esperem amb el bailey's a la mà

    ResponElimina