13/1/13

L'ESTELADA D'ESPELMES A REUS



Ahir va arribar a Reus la flama que reprodueix la forma de l'estelada amb milers d'espelmes a diferents espais públics, que està recorrent tots els racons de Catalunya ja des d'abans de la passada Diada sota l'impuls de l'Assemblea Nacional Catalana. Cinc mil espelmes van donar llum a la Plaça del Mercadal a una nova reafirmació en favor de la independència del poble de Catalunya. Del balcó central de l'Ajuntament van penjar en diversos moments estelades de diferent mida. Tot un símbol adreçat a un alcalde convergent que continua reafirmant el seu pacte de govern amb el PP.



Centenars d'assistents, diverses colles del seguici festiu de la ciutat, entre ells els castellers Xiquets de Reus que van aixecar quatre pilars, més de 150 voluntaris i la presència de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i de Reus decideix, Joan Ballesté, van fer possible un acte multitudinari.


El nou punt de trobada de la flama serà la veïna població de les Borges del Camp, el proper dia 16.

Fotografies de Marta López

13 comentaris:

  1. Molts, moltíssims catalans esteu de festa amb la reivindicació de la independència, però des d'ací des de València es veu la situació amb preocupació, i tots sabem que tenim un govern que no es caracteritza per la seua covardia, esperem que tampoc ho faça per la temeritat, i espere que si assoliu la independència no hi haja qui trega els canons o l'excèrcit, la veritat és que jo estic preocupat, molt preocupat, perquè podria arribar a produir-se un trencament amb la legalitat europea i una presa de postura violenta que podria dur-nos a una altra dictadura i l'avançament del que vinc tement, la dictadura de la ciència i com a primer esglaó el camp de proves a Espanya, com ja va passar amb la II Guerra Mundial.
    Espere equivocar-me i no vull agrir-vos la festa, que de veres us comprenc i sé que ha de ser tota una joia pensar-se lliures i sobirans amb un poble que assoleix allò que aneu buscant d'ençà fa molts anys, m'alegre per vosaltres, de veres, però permet-me que em preocupe i em despreocupe, i és que conec el discurs capitalista i de l'amo espanyol.

    Una forta abraçada que no voldria arribar a transmetre por ni ressentiment, res més lluny d'això, sinó molts bons desitjos de pau i de llibertat, que a banda de l'abundància, la salut i l'amor configuren l'eix de les nostres vides.

    Una abraçada ben forta i valenta des de València.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totes les pors estan justificades en aquest cas, però a mi el que fa més por és la dels catalans que sentint-se aspirants a autogovernar-se tinguin por a assumir el risc. Crec que és la manca de decisió per assumir riscos un dels principals factors de crisi d'aquests temps actuals que vivim, i més precisament de l'anestèsia general contra la inustícia.
      Gràcies per la teva companyia, suport i sempre lúcida tasca de comentarista.

      Elimina
  2. M'agraden molt aquestes iniciatives. Fan pinya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig viure a Reus un clima general similar -en molt menor escala, és clar- al que vaig viure la passada Diada. Bon rotllo, il·lusió i paciència amb la massificació. El centre de la ciutat es va col·lapsar i l'accés al Mercadal era difícil, però ningú no semblava molest. Això un dissabte a la tarda, que a Reus sempre suposa molt da tràfec.
      Doncs això... cal mantenir la flama!

      Elimina
  3. Que no pari. Per cert que són temps de pactes estrambòtics, com els d'ICV i PSC que pretenen aliar-se amb PP i PxC per defenestrar l'alcalde convergent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em diu el nas que no pararem. Crec que això és el que els dirigents polítics -encara, i amb molt poquetes però honroses excepcions- no han captat: això és una revolta pacífica i irreversible de la ciutadania, i no s'apagarà com un modesta espelma: n'hi ha moltes cremant i molt d'oli per consumir.

      Elimina
  4. Una iniciativa molt bonica. Espere que tingueu sort.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Treballem i somniem. I només peltreball i el somni ja val la pena (que no és cap pena).

      Elimina
  5. DONCS SI,,ENDEVANT AMB LES INICIATIVES...EL MÓN NO ES PARA...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Rosalia. Que el món no pari de rodar, i nosaltres d'empènyer...

      Elimina
  6. Hola, Eduard! Una metàfora molt bonica, aquesta de mantenir la flama encesa així com els desitjos i somnis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una flama que hem de dur cadascú de nosaltres i que hem de saber compartir amb els altres. El futur ha de passar per aquí.
      Gràcies, Maijo,una abraçada!

      Elimina