9/5/10

LLIÇONS DE FUTBOL. PETITA FILOSOFIA APLICADA A LA VIDA (2)


CADA PARTIT ÉS UNA FINAL


Aquest és un partit decisiu... Aquest partit marcadrà tota la resta de la temporada... Ens queden tot de finals a partir d'ara...

Quants cops ha repetit el Pep Guardiola aquestes frases al llarg de la temporada? Tòpic? Com és bastant notori, l'entrenador del Barça no és dels qui acostumen a fer anar els tòpics habituals en les seves declaracions. De fet, és un rara avis: un futbolero al qual paga la pena prestar atenció.


Un argument feble, doncs, una barata estratègia, quan destaca l'aspecte transcendental d'un matx? De cap manera: simple constatació d'una veritat. El futbol, com la vida, es juga a cada minut de nou. Poc importa el que hagis guanyat al darrera si no guanyes el que tens al davant. Tot és decisiu, encara que no definitiu, com molt bé va dir -crec- Joan Laporta en relació al partit guanyat ahir a Sevilla.

En el futbol, el definitiu és el que tanca la competició, però els anteriors han estat decisius. En la nostra vida, el que la tanca és el dia final, el de la nostra mort. Però tots els anteriors han estat decisius. Entendre'ls així vol dir que cal que els afrontem d'aquesta manera, com són: vitals, urgents, imprescindibles... I, naturalment, passatgers, fugissers, fugaços. .. Quan ja han passat, ens queda l'empremta, el record, els punts que hem anat cotitzant en el nostre íntim i intransferible campionat.

4 comentaris:

  1. Sí, i al final una vida segurament té tan poc sentit com una Lliga, però si almenys, més que guanyar o perdre, hem jugat tan bé i bonic com hem pogut...

    ResponElimina
  2. ...i m'havia deixat: hem fet tot el que hem pogut, ens hi hem esforçat... Ai, que m'està entrant la mandra còsmica i metafísica...

    Bé, de moment,eurochampions de bàsquet!

    ResponElimina
  3. En Pep és una rara avis tu ho has dit, tot i que no és gaire difícil destacar en el món del futbol si tens un parell de neurones connectades. És un descans sentir-lo parlar, guanyin o perdin. I, per una vegada, sembla que els bons no perdin a la vida, tan si guanyen com si perden :)

    ResponElimina
  4. En el món del futbol, s'agraeix sentir parlar a algú amb una mica de seny. Encara que continuï sent futbol.

    Els dies decisius, per a mi, són cada dia, a cada instant, cada decissió que es pren, pot fer tombar la balança cap a un costat o un altre, fins el moment definitiu.
    Apa!

    ResponElimina