27/10/12

CRÒNIQUES DE CAMPANYA.9

EL VOL DE LA GALLINA

Els avions de l´exèrcit tornen a sobrevolar la Catalunya central

"Hem sentit un soroll fort mentre estàvem fent classe i tothom s'ha acostat a la finestra", expliquen des de Navàs

Arxiu regió7/Miquel Spa





Regió 7/REDACCIÓ/ACN "No ens hem espantat però hi ha hagut un bon rebombori quan hem sentit un soroll fort mentre estàvem fent classe i tothom s'ha acostat a la finestra per veure què passava". D'aquesta manera explicava aquesta tarda de dimarts una professora de l'Escola Diocesana de Navàs com ha viscut el pas d'uns avions militars per sobre de Catalunya. Concretament, els aparells s'han deixar sentir al Bages, el Berguedà, el Ripollès i la província de Lleida. És la segona vegada que es repeteix un episodi com aquest en pocs dies de diferència.


Una metàfora perfecta de la situació és aquests dies la dels vols baixos dels caces de l'Exèrcit alterant amb el seu brogit la pau del Prepirineu català i de bona part de la Catalunya central. Com el vol de la gallina, de curta volada i de cloqueig esvalotat, ens poden atabalar amb el seu soroll, fins i tot deixar-nos caure a sobre una cagarada, però només perquè són a prop i volen baix.

 

 

1 comentari:

  1. Filòsofs com Austin, Lacan o el mateix Nietzsche ja parlaven fa molts anys de que la realitat la creem nosaltres mateixos.
    Si jo muir d'un càncer en certa manera i també de ben segur valga la contradicció, jo volia eixe càncer.
    No sé si m'entens, hi ha una connivència entre amo i esclau, entre víctima i botxí tan se val si la víctima és botxí, víctima o víctima-botxí alhora, i açò ho diu Hegel.
    Ja he dit tot el que havia de dir sobre el tema de la independència, de totes les maneres tot i que no comente més sobre aquest tema que ja ha entrat en un discurs cíclic seguiré llegint-te.

    Una abraçada

    Vicent

    ResponElimina