4/5/12

LIEBSTER BLOC

 A través de l'Helena Bonals vaig conèixer aquesta iniciativa de reconeixement d'altres blocs , que no sé ben bé d'on parteix. Com li vaig respondre a la mteixa Helena, trobo que les connexions recíproques entre blocs formen aquesta subtil xarxa dins la xarxa inifinita, que aporten, enriqueixen i doten de més pes específic cada component. Almenys, i això és segur, passa amb el meu, que es veu tan potenciat per la visita d'altres blogaires.

No sóc, em temo, un seguidor exhaustiu de blocs. Sé, perquè els visito ocasionalment, que n'hi ha molts de molt interessants. El caprici personal, l'atzar, misterioses afinitats electives, m'han portat a seguir-ne amb més reiteració un grapat, tots els quals trobo dignes de figurar en aquest apunt de blocs estimats. No hi ha misteri, els podeu trobar a la llista que es va actualitzant a la banda dreta.

Però les regles d'aquesta iniciativa parlen de citar (nominar?)  només cinc blocs. M'hi cenyiré, per no fracturar una cadena que em sembla tan aprofitable. Aquí van:

1. En cada vers que has entès. En veritat, vull nominar un conjunt de blocs, els que manté l'Helena Bonals, amb la seva activitat espaterrant, quant variada, freqüent i constant, i sobretot d'un exquisit gust artístic. En aquest bloc en concret desplega una vessant poètica que es combina audaçment amb la reflexió metaartística.

2. Fent punyetes. La Sílvia és una escriptora que a mi em sembla ideal per a aquest medi: sintètica i profunda, amb un domini altíssim del llenguatge, i una precoç saviesa per administrar els fets quotidians amb la decantació universal.

3. Apunts de metafisica quotidiana. Segueixo l'Òscar des de la seva estada, ja fa anys, a Relats en català. Considero que és una de les veus més preclares, originals i agudes de la Xarxa en català. Del que conec, és clar, i estic convençut que també del que desconec.

4. Un tel als ulls. Aquest bloc té un nom paradoxal, que amaga una de les mirades més clares i lluminoses del món blogaire. La Montserrat és una referència per a mi des dels meus principis en aquest àmbit, pel desplegament sàviament mesurat i estructurat de la seva tasca. Probablement sigui la capacitat metòdica de l'autora el que fa que una activitat que se li endevina arrolladora acabi resultant tan acollidora per al visitant.

5. Senders al bosc. Representatiu d'una mena íntima de fer blocs, blocs de poetes que aboquen una mirada profundament personal i intensa en tots els temes que tracten. Com en altres casos que m'han fet assidu visitant, el bloc de l'Epolenep és una invitació a entrar en un riquíssim món interior al qual gosem entrar, no sense un cer pudor de vegades, amb l'exaltat ànim de qui albira els paisatges que habitualment són ocults.

Transcric aquí les bases d'aquest tipus de reconeixement, segons les explica el bloc Moncat:

1- Per començar és necessari copiar i enganxar el logo del premi en el blog propi.

2- Fer un enllaç al de la persona que t'ho va concedir.

3- Cal triar cinc blogs que et semblin interessants i no arribin als 200 seguidors. No és necessari argumentar aquesta elecció, però sembla convenient fer-ho en pro d'una major informació per als visitants.

4- Deixar un comentari en els blogs nominats, informant de la concessió del premi i dels passos a seguir. Després de fer això un queda lliure per desentendre's i dependrà dels nominats el que la cadena continua o s'extingeixi. Per descomptat, no fa falta aclarir que ningú està obligat a acceptar el premi i, molts menys, a continuar el "encadenament".

5- Lògicament, publicar en el propi blog el reconeixement de Liebster Blog.



16 comentaris:

  1. Ostres, Eduard, no tinc paraules... Només et diré que és tot un honor per a mi figurar en aquesta llista i que m'hagis dedicat aquestes paraules tan significatives. Tot i això el que més valoro és que em llegeixis i poder participar dels teus coneixements inacabables, no em cansaré de dir-ho, que sempre enriqueixen els textos. Moltes moltes gràcies! Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per no tenir paraules, has estat força expressiva!-)
      és el que tan admiro de tu,aquesta expressivitat tan reeixida, versàtil i, per què no dir-ho, aquesta efusivitat encomanadissa!
      Abraçada de retorn!

      Elimina
  2. Jo entre gent tan bona! Ja en van quatre, de nominacions, sembla que no pugui ser. Cada vegada fa molta il·lusió. Moltes gràcies, Eduard. El teu bloc sí que s'ho val, conjuntament amb els teus comentaris als meus blocs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, que em vas passar aquesta bonica torxa dels blocs estimats! Comentar-te ésmoltfàcil perquè omples cada apunt de suggeriments, de fils per tibar i trames per continuar.

      Elimina
    2. Estic amb tu Eduard, comentar l'Helena és molt fàcil pel que dius, perquè t'obri les portes per a parlar dient coses condensades en uns haikus intensos.

      Elimina
  3. M'has deixat de patedefuà encara que, strictu sensu no em pertocaria ser-hi, que tinc una mica més de 200 seguidors. Ja saps que t'admiro sincerament i el teu reconeixement, alhora que figurar amb els altres quatre admirables blogs, em premia suficientment. I no és retòrica. Merci i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que no m'expedientin per haver-te nominat, tenint tants seguidors! De veritat, no sé com pots tenir-ne tants, si és mooooooooooooolt cansat intentar seguir la teva febril activitat!
      Ja saps que bromejo, sempre és un plaer llegir-te i encara més seguir-te més enllà del que escrius, que per això et curres tant els links i totes aquestes meravellesque saps fer amb els blocs! Ets la number one!

      Elimina
  4. Ara sí que em quedo de pedra, Eduard! A l'alegria d'haver trobat un espai on aprendre a mostrar de vegades impúdicament les imatges i paraules que poc a poc vaig traient de dins s'hi uneix la de trobar lectors com tu i ara, la de llegir que em nomines per a aquest bonic premi! I a part de la Clídice que ja la conec de fa temps, a sobre ara tinc recomanacions interessants per viatjar per aquests móns. Una gran abraçada i moltes gràcies per ser-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu per ser-hi , al teu parell de blocs, deixant anar impúdicament el teu talent immens!

      Elimina
  5. Repeteixo aquí el que he dit al meu blog: Moltes gràcies, Eduard, però declino el premi. Em costaria molt nominar cinc blogs entre els molts que segueixo, i potser més d'un dels que nominaria tampoc no l'acceptaria, o sigui que trobo que no val la pena. Però moltíssimes gràcies igualment!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que ja es diu a les quatre regles de la nominació que el nominat pot passar de nominar i trencar així la cadena. Així que res, aquí es queda la nominació, perquè premi, el que és premi,Òscar, ho sento però nothing de nothing. Bé, en tot cas, et convido a unes cerveses quan tornis per Reus :-)

      Elimina
  6. La veritat és que t'han posat en una cruïlla de grans dificultats, hi haurà qui se senta menyspreuat, hi haurà qui se senta massa ufà, hi haurà de tot, però el que has hagut de fer l'elecció, tot i que expliques molt bé al començament les dificultats i les reticències pròpies d'haver de triar entre tants blocs.
    De totes les maneres ja m'agradaria a mi que em nominaren amb un premi d'aquestes característiques, jo que l'únic que vaig guanyar va ser una o dues medalles d'escacs als meus anys joves i a l'institut que té menys mèrit.
    Bé, en termes generals em sembla una inciativa interessant, tot i que jo m'hi haguera trobat astorat amb la nominació, no per ella mateixa, sinó per no saber a qui triar i són els que tinc a la pàgina.
    Bé et deixe per hui Eduard fins un altre article i gràcies per l'explicació que ens has donat a tots.

    Salutacions

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu, Vicent. En efecte, sempre et planteges en aquests casos si no és millor passar de nominar per no haver de deixar sense nominar ningú. Al final em vaig decantar per fer-ho ja que getn de la meva absoluta confiaçam'havien precedit, i perquè en realitat crec que és una manera d'anar fent gran la xarxa. Tu, Vicent, que ets un contista, articulista i jo diria que pensador amb majúscules, ets també un luxe de comentarista. Els teus comentaris sempre aporten un caire nou al referent que comentes. I no sé si m'erro, però crec que he contribuït a fer-te comentarista de blocs on m'hi passejo, m'hi estatjo i, malgrat que no els hagi aquí nominat, estant entre els que segueixo.

      Elimina
    2. Exacte, n'he agafats alguns dels que tens als preferits i dir-te també que em sent molt orgullós de que tingues aquesta opinió de mi, entre tu i jo, això m'afalaga de veres. Ah! i dir-te que si vols passar-te de tant en tant pel meu bloc passa't perquè no el trobaràs a les actualitzacions, problemes amb el feed, he penjat un vídeo i he fet un xicotet conte sobre la nostra llengua per a xiquets.
      No hi ha cap obligació! No cal que t'ho diga.

      Una abraçada

      Vicent

      Elimina
  7. Felicitats, Eduard! Tens un blog molt ric i lúcid (de vegades, fins i tot confesso que m'aclapara ;). A veure si em passo per casa de les tres premiades que no conec directament, en fas agafar ganes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, just el que dius és el que em va decidir a seguir aquesta iniciativa: l'oportunitat de facilitar connexions entre els que coincidiu en aquesta pagineta.
      Gràcies de debò i.... una confidència per a la Sara (que no escolti la Gemma, eh?): jo crec que al vostre bloc pots entrar amb mil cares, vull dir la cara que tinguis en aquell moment, però sempre-sempre surts amb una cara pintada amb un somriure:-) -i això no té preu!!!

      Elimina