30/10/12

CRÒNIQUES DE CAMPANYA.12

MAREJANT LA PERDIU
 (O COM PERDRE LA PERDIU I EL COVE)

| Pere Navarro admite 'discrepancias'

Rubalcaba rechaza el 'derecho a decidir' que defiende el PSC en su programa

El secretario general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. | Foto: Bernardo Díaz.El secretario general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. | Foto: Bernardo Díaz.
  • Recuerda que el PSOE es una formación federal y el PSC, un partido autónomo
  • Destaca que ambos comparten que Cataluña 'tiene que ser parte de España'
  • Aboga por una reforma del Estado autonómico que debe ser federalizante
El secretario general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha asegurado este lunes que no comparte "la fórmula del derecho a decidir" que plantea el PSC, ni por lo tanto esa parte de su programa electoral, aunque entiende que los socialistas catalanes hayan entrado en esta "polémica" porque es permanente en Cataluña estos días.
En una entrevista en Onda Cero, Rubalcaba ha recordado que el PSOE es una formación de estructura federal y ha reconocido que, como partido autónomo, el PSC defiende en ocasiones cosas con las que el PSOE no está de acuerdo. "No es la primera vez que pasa", ha asegurado.
Sin embargo, ha subrayado que sí comparten "lo esencial", que es que Cataluña "tiene que seguir formando parte de España y que hay que hablar para mejorar esa relación". A su juicio, eso es lo que realmente se dirime, si Cataluña "se queda o se va" aunque el presidente de la Generalitat y candidato de CiU a la reelección, Artur Mas, "lo quiera esconder".
Por su parte, el primer secretario del PSC y candidato a la Generalitat, Pere Navarro, ha admitido este lunes que tiene "algunas discrepancias" con Rubalcaba.

Per a Pere Navarro, que el secretari general del partit federal del PSOE li digui que ni tan sols es planteja que Catalunya pugui votar que no a la independència, és una discrepància. L'essencial, doncs, que Catalunya no pot marxar d'Espanya, ho comparteixen, estructura federal i autonomia dels socialistes. 

Rubalcaba està disposat a treballar per una reforma federalizant de la Constitució. Sens dubte, en la línia de relacions entre PSOE i PSC de manera que Catalunya pugui reproduir respecte a Espanya la mateixa autonomia de què gaudeix al PSC. És a dir, ni tan sols tenir una veu pròpia davant els que de veritat manen.

Quan una discrepància es troba en l'aspecte essencial d'una proposta, Sr. Navarro, no es pot mantenir la il·lusió que s'estan negociant els aspectes secundaris. A això no se li diu ja negociar, sinó marejar la perdiu.



5 comentaris:

  1. Vols dir que algú es creurà que en aquesta historieta del PSOEc no hi ha una manera de fugir d'estudi al preu que sigui més aviat barroera? Vaja, és que no sé pas qui els pot comprar la burra. Que diguin que són dependentistes i ja està.

    ResponElimina
  2. Només faltava el Montilla ficant la pota fins al fons de la galleda, i trobant-hi l'ombra de Franco. Ai, quina fe en la Democràcia demostren alguns que han governat sota la seva sacrosanta invocació!

    ResponElimina
  3. Ahir, parlant amb un representant del PSC (dels que se'l creien), el pobre ja no sabia on amagar-se de la vergonya que l'estan fent passar els seus (ehem) líders (ehem, ehem). Ja li ho vaig dir: "vente pasquerra neng" (baixllobregatí canònic), perquè a ca l'enfadat tampoc li ve de gust :)

    ResponElimina
  4. Els del PSC tenen mala peça al teler. Ara els que tenim èxit som els altres, perquè la gent no és estúpida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deien que tenien dues ànimes, i que en la tensió de les dues ballaven sobre la corda fluixa. Crec que han perdut les dues i la trompada serà brutal.
      La gent, en efecte, té criteri. I sembla que molts no se'n vulguin adonar i continuen jugant a líders (amb els ehems que posa la Clídice).

      Elimina