Convidats pels amics de Centre d'Amics de Reus -valgui la redundància-, vam presentar "El rastre del penitent" a la seu d'aquesta entitat de tan enorme pes a la ciutat,el casalot del raval de Robuster que és la casa natal d'un dels nostres grans genis, Marià Fortuny. Casal que no solament mantenen exemplarment, malgrat les òbvies dificultats econòmiques que suposa una instal·lació tan gran, sinó que estan ampliant, remodelant i estructurant per a un ambició pla de donar un salt de projecció a tota la ciutadania. Els desitjo tota la sort que mereixen.
En aquesta ocasió,vam programar un acte diferent al de la primera presentació, amb un to més íntim que vaig intentar que donés la compilació d'imatges amb què el vam iniciar: algunes de les fotos de Josep Amill i la família que em va cedir l'Anna Amill, i reproduccions de la documentació més personal que també ella em va cedir, i que forma part important de la novel·la.
D'aquí vam derivar als records que l'Anna va compartir amb un públic molt atent,i diria que sovint emocionat.En aquesta ocasió, també, vaig notar que part dels assistents ja havien llegit la novel·la i això, sens dubte, dóna un caràcter molt especial a aquest tipus de presentacions.
No van faltar les meves explicacions sobre el laboriós procés de creació del llibre i la lectura d'un fragment que va tornar a fer la impagable veu de l'Antònia Farré. També van haver-hi algunes preguntes i intervencions que van acabar d'arrodonir l'acte.
Moltes gràcies, Centre d'Amics de Reus, al seu president, Joan M. Mallafrè,i al seu equip, el Joan, l'Amadeu i tota la resta, que ho van fer tot molt fàcil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada