22/4/15

POETICIDIS I ALTRES CONXORXES


Imatge extreta del Facebook de Jordi Prenafeta

Dissabte passat es va perpetrar un poeticidi a la ciutat de Reus. Curiós atemptat a la integritat dels poetes que consisteix a convidar-los a llegir els seus poemes en públic, compartir un bon vermut de la terra i un arròs amb bou, dos exponents de la gastronomia local que definitivament la ciutat s'està esforçant a reimpulsar. L'acte va tenir dos escenaris d'excepció en dues mostres extraordinàries del modernisme reusenc. el jardí de cal Rull -una de les més belles obres de Domènech i Montaner a la ciutat-, i a Cal Massó, un vestigi molt ben aprofitat del modernisme industrial. 

Per sort o atzar, també està revifant la promoció de l'expressió de la poesia. Mostra d'això en va ser aquesta trobada organitzada i promoguda per la molt activa poeta Montse Farrés  i per Antoni Nomen (de Terrabastall poètic), que van aconseguir reunir fins a 34 poetes d'arreu del nostre país. L'acte va estar molt ben conduït per Dolors Quintana (que avui integra el grup de declamació poètica del Centre d'Amics de Reus) i aquest tot-terreny tan eficaç que és Jordi Salvadó, els quals també van retre homenatge al gran degà de les lletres reusenques, Xavier Amorós Solà, amb la lectura d'una tria de l'antologia poètica que li ha publicat Germania, l'exemplar editorial d'Alzira.


Fotografia extreta del twitter de Jordi Salvadó


Imatge extreta del twitter de Raquel Estrada



Vaig tenir ocasió la mateixa tarda de dissabte d'assistir a una altra bella mostra d'iniciatives en favor de l'art i la literatura, una conxorxa (maridatge se'n diu ara?), perpetrada en aquest cas per l'amiga i excel·lent il·lustradora Fina Veciana -que curiosament és la dissenyadora del bellíssim punt de llibre que ha commemorat el poeticidi anterior-, i les seves amigues propietàries de Coupdefouet, una botiga situada al barri del Carme -al costat dels històrics rentadors avui recuperats com a espai social al Casal de la Dona- que aposta pel reciclatge amb elegància i bon gust. La idea central era reinventar, donar nova vida als llibres vells, a través de la manipulació artística. Els resultats, tan suggeridors, podeu veure'ls encara. Us deixo una mostra en fotografia (en podeu saber més a ca la Fina i al Facebook de la botiga).










6 comentaris:

  1. Aquests llibres són plàsticament molt poètics

    ResponElimina
  2. Quanta bona gent reunida...i mira que et trobem a faltar els antiartistes del Maresme i del Vallès per les pàgines de la penya bogarde. Ara toca llibres i més llibres. El blog està que bull. T'espero.

    ResponElimina
  3. He vist el teu missatge
    car jo soc el teu patge.
    Amb dos versos ben trabats
    mira el blog dels disbarats!

    (ho trobaras al blog)

    ResponElimina
  4. Amics antiartistes:
    tant de bo tingués l'art
    (que de brossa va fart)
    com vosaltres més artistes!

    Moltes gràcies pel reportatge, Antoni Nomen (Terrabastall Poètic de Reus)

    ResponElimina
  5. Merci Eduard, per aquest excel·lent reportatge i aquestes boniques paraules que em dediques!!!!
    Una abraçada!!
    Salut i Poesia

    ResponElimina